Καθαρισμός αρμών μπάνιου: Ένα κομμάτι που δεν πρέπει να παραμελείτε. Όταν κάνουμε λόγο για καθαρισμό μπάνιου, οι περισσότερο έχουν κατά νου την τουαλέτα, την μπανιέρα, τα πλακάκια και τον νιπτήρα. Δεν υπολογίζουν τους αρμούς ανάμεσα στα είδη υγιεινής με το πάτωμα ή τους τοίχους και τους αρμούς μεταξύ των πλακακίων. Όμως, ένας επαρκής και ικανοποιητικός καθαρισμός μπάνιου πρέπει να περιλαμβάνει και αυτούς, καθώς συγκρατούν μεγάλη ποσότητα αλάτων, σκόνης και βρωμιάς. Μάλιστα, οι αρμοί μπορούν να πιάσουν ακόμα και μούχλα, ειδικά αν παραμείνουν ακαθάριστοι για καιρό. Επομένως, ο καθαρισμός αρμών μπάνιου είναι εξίσου σημαντικός με οποιοδήποτε άλλο τμήμα του μπάνιου! Ποια είναι όμως τα κατάλληλα βήματα ώστε να είναι αποδοτικός ο καθαρισμός αρμών μπάνιου; Στο παρόν άρθρο, ετοιμάσαμε έναν οδηγό με όλα όσα πρέπει να γνωρίζετε για τον καθαρισμό αρμών μπάνιου.

Καθαρισμός αρμών μπάνιου: #Βήμα 1ο – «Ξύστε» την περιοχή

Αρχικά, καθαρίστε την περιοχή γύρω από τους αρμούς με ένα γυαλόχαρτο ή μια μικρή σπάτουλα ώστε να απομακρύνετε κρυσταλλωμένα άλατα ή ξεραμένους λεκέδες. Προσέξτε να μη χρησιμοποιήσετε πολλή δύναμη για να μη φθείρετε την επιφάνεια. Αν θεωρείτε πως η επιφάνεια είναι πολύ ευαίσθητη, χρησιμοποιήστε εναλλακτικά ένα πανί καθαρισμού.

#Βήμα 2ο – Χρησιμοποιήστε κατάλληλο και επώνυμο καθαριστικό προϊόν

Έπειτα, εφαρμόστε ένα απολυμαντικό προϊόν ή κάποιο καθαριστικό μπάνιου που είναι κατάλληλο για τον τύπο των αρμών (π.χ. σιλικόνης, πλακιδίων). Ακολουθήστε κατά γράμμα τις οδηγίες στη συσκευασία και αφήστε το να δράσεις για κάποιο χρονικό διάστημα (συνήθως ολιγόλεπτο).

Καθαρισμός αρμών μπάνιου: #Βήμα 3ο – Καθαρίστε απαλά με μια οδοντόβουρτσα

Χρησιμοποιώντας μια οδοντοβούρτσα τρίψτε ελαφριά ανάμεσα στους αρμούς για να αφαιρέσετε τυχόν λεκέδες ή ακαθαρσίες. Όπως και στο 1ο βήμα, κάντε απαλές κινήσεις, προσέχοντας τα γδαρσίματα. Αν θεωρείτε πως η επιφάνεια είναι πολύ ευαίσθητη, χρησιμοποιήστε εναλλακτικά μια μπατονέτα.

#Βήμα 4ο – Ξεπλύνετε με άφθονο νερό

Ξεβγάλτε πολύ καλά το σημείο με καθαρό νερό για να αφαιρέσετε τα υπολείμματα του καθαριστικού. Αν το θεωρείτε απαραίτητο, στο σημείο αυτό, μπορείτε να επαναλάβετε τα τέσσερα πρώτα βήματα.

Καθαρισμός αρμών μπάνιου: #Βήμα 5ο – Εφαρμόστε κάποιο αντιμουχλικό προϊόν

Αφήστε τους αρμούς να αεριστούν και να στεγνώσουν καλά, ανοίγοντας ιδανικά την πόρτα και το παράθυρο. Στη συνέχεια, χρησιμοποιήστε κάποιο προϊόν κατά της μούχλας για να αποτρέψετε την ανάπτυξή της στο μέλλον.

Πώς η Κυπριώτης βοηθά στο να έχετε ένα μπάνιο πιο καθαρό!

Για να έχετε ένα μπάνιο όσο το δυνατόν πιο καθαρό, επιλέξτε τα πλακάκια και τα είδη υγιεινής της Κυπριώτης, καθώς είναι συνώνυμα της ανθεκτικότητας απέναντι σε κιτρινίλες, λεκέδες, μούχλα και κάθε είδους φθορά. Επιπλέον, όσον αφορά τους αρμούς πλακακίων, όσο μεγαλύτερη επιφάνεια καλύπτουν τα πλακάκια σας, τόσο λιγότεροι είναι οι αρμοί για καθαρισμό!

Ενημερωθείτε από την ιστοσελίδα της Κυπριώτης ή επισκεφθείτε μας σε ένα από τα υποκαταστήματά μας για να δείτε την πλούσια συλλογή μας σε πλακάκια και είδη υγιεινής.

Και μην ξεχνάτε: όλα μας τα κομμάτια είναι 100% ετοιμοπαράδοτα και προσφέρονται σε τιμές που αξίζουν, με ευέλικτες λύσεις πληρωμής και δωρεάν αποστολή σε όλη την Ελλάδα!

Κυπριώτης Showrooms:

Σου άρεσε το νέο μας άρθρο «Καθαρισμός αρμών μπάνιου σε 5 βήματα: Συμβουλές για το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα»;

Διαβάστε περισσότερα χρήσιμα και ενδιαφέροντα κείμενα για την δημιουργία ή την ανακαίνιση του χώρου σας στο Κυπριώτης Blog.