Τοποθέτηση πλακιδίων κουζίνας, η πιο σημαντική διαδικασία μετά την επιλογή τους. Αν ήρθε λοιπόν η ώρα να «ντύσετε» και την δική σας με τα πλακάκια που επιλέξατε από τον Κυπριώτη, τότε είναι σημαντικό να γνωρίζετε τα μυστικά για να πετύχετε ένα άρτιο αποτέλεσμα. Είτε αναθέσετε την εργασία σε κάποιο συνεργείο είτε την αναλάβετε εσείς οι ίδιοι, είμαστε σίγουροι ότι τα παρακάτω tips θα σας φανούν εξαιρετικά χρήσιμα.

 Αυτά είναι τα tips μας για σωστή τοποθέτηση πλακιδίων κουζίνας

 1.Επι3ρλέξτε την κατάλληλη κόλλα με βάση τα πλακίδια που επιλέξατε

Το πρώτο βήμα σας για την τοποθέτηση πλακιδίων κουζίνας δεν είναι άλλο από την επιλογή των κατάλληλων από την κορυφαία συλλογή του Κυπριώτη. Είναι ανθεκτικά, καθαρίζονται εύκολα, μονώνουν από υγρασία και χαρίζουν την όψη που θέλετε στο χώρο της κουζίνας. Είναι διαθέσιμα σε διάφορα μεγέθη, σχήματα, επιφάνειες και χρώματα που ταιριάζουν με κάθε στυλ διακόσμησης. Φυσικά, η επιλογή τους θα πρέπει να συνοδεύεται και με την αγορά της κατάλληλης κόλλας, η οποία ταιριάζει στο μέγεθος και τις προδιαγραφές τους.

2.Ξεκινήστε την διαδικασία τοποθέτησης με καλό καθάρισμα του υποστρώματος

«Όπως στρώσεις, θα κοιμηθείς» λέει μια αγαπημένη παροιμία. Αυτό ισχύει και στην τοποθέτηση πλακιδίων κουζίνας. Πριν να τοποθετήσετε τα πλακάκια, φροντίστε να καθαρίσετε σχολαστικά την επιφάνεια από σκόνες, λάδια ή υπολείμματα χρώματος. Έτσι, θα «κουμπώσουν» σωστά στο πάτωμα. Σε περίπτωση που υπάρχουν ακόμα παλιά τοποθετημένα πλακάκια, θα πρέπει να αφαιρεθούν και αυτά και η κόλλα τους. Ελέγξτε ακόμα αν το υπόστρωμα είναι σταθερό, συμπαγές και χωρίς ρωγμές. Αν υπάρχουν ατέλειες, θα πρέπει να διορθωθούν (στοκάρισμα, λείανση με γυαλόχαρτο).

3.Στεγανοποιήστε για να αποφύγετε προβλήματα υγρασίας

Συνεχίζοντας με τις παροιμίες, ήρθε η ώρα για «των φρονίμων τα παιδιά πριν πεινάσουν μαγειρεύουν». Το ίδιο προνοητικοί πρέπει να φανείτε κι εσείς, κάνοντας στεγανοποίηση. Έτσι, θα αποφύγετε μελλοντικά προβλήματα υγρασίας. Εφαρμόστε λοιπόν ειδικό αστάρι νερού, κι αφού στεγνώσει, περάστε μ’ ένα επαλειφόμενο στεγανωτικό για εφαρμογή κάτω από πλακάκια. Το στρώμα που δημιουργήσατε θα αποτρέψει την εμφάνιση μούχλας και την αποκόλληση των πλακιδίων λόγω υγρασίας.

4.Στρώστε την κόλλα ομοιόμορφα

Το βήμα που ακολουθεί δεν είναι άλλο από το στρώσιμο της κόλλας. Ετοιμάστε την ακολουθώντας τις οδηγίες της συσκευασίας. Στη συνέχεια, στρώστε την ομοιόμορφα πάνω στην επιφάνεια που θα τοποθετηθούν τα πλακάκια με τη βοήθεια μιας οδοντωτής σπάτουλας. Το πάχος της κόλλας θα πρέπει να είναι μικρότερο ή ίσο με το πάχος του πλακιδίου πάνω στο οποίο θα τοποθετηθεί.

5.Τοποθετήστε τα πλακίδια με τεχνική

Ήρθε η σημαντικότερη στιγμή. Έχοντας απλώσει την κόλλα, συνεχίστε με την τοποθέτηση των πλακιδίων κουζίνας, πιέζοντάς τα ελαφρώς. Χρησιμοποιήστε πλαστικούς σταυρούς για να κρατήσετε σταθερά τα διαστήματα ανάμεσα στα πλακίδια. Παράλληλα, φροντίστε να καθαρίζετε την κόλλα που ξεχειλίζει από τους αρμούς. Επιπλέον, είναι σημαντικό να μεριμνήσετε έτσι ώστε οι κάθετοι αρμοί να φαίνονται σαν προέκταση των οριζόντιων.

6.Ξεκινήστε την τοποθέτηση πλακιδίων από το σημείο κάτω από τα ντουλάπια

Αν πραγματοποιείτε μόνοι σας την τοποθέτηση πλακιδίων κουζίνας, το κατάλληλο σημείο για να ξεκινήσετε δεν είναι άλλο από αυτό που βρίσκεται κάτω από τα ντουλάπια της κουζίνας. Έτσι, ακόμα και αν κάτι δεν πάει όπως το σχεδιάσετε, το αποτέλεσμα δε θα είναι άμεσα ορατό.

7.Ολοκληρώστε την διαδικασία με αρμολόγηση – στοκάρισμα – φινίρισμα

Ιδανικά, μια μέρα μετά την τοποθέτηση των πλακιδίων κουζίνας γίνεται η αρμολόγηση. Αφαιρέστε τους πλαστικούς σταυρούς που τοποθετήσατε ανάμεσα στα πλακίδια και καθαρίστε καλά τους αρμούς από τη σκόνη με ένα σφουγγάρι. Σχεδόν τελειώσατε. Πλέον το μόνο που έμεινε είναι να γεμίσετε με αρμόστοκο τους αρμούς χρησιμοποιώντας μια λαστιχένια σπάτουλα. Όταν αυτός στεγνώσει, κάντε ένα καλό φινίρισμα καθαρίζοντας κάθε υπόλειμμα από την επιφάνεια και… η διαδικασία ολοκληρώθηκε.

Η τοποθέτηση πλακιδίων κουζίνας ξεκινά με τη σωστή επιλογή τους

Τα πλακάκια που επιλέγουμε για μία κουζίνα είναι και εκείνα που καθορίζουν το στιλ και την διαχρονικότητά της. Στην ιστοσελίδα μας www.kypriotis.gr θα βρείτε μοναδικές προτάσεις που ξεχωρίζουν από τον ανταγωνισμό για την ποιότητα και το design τους. Μια πληθώρα από σχήματα, χρώματα, patterns, διαστάσεις, υφές, σας περιμένει για να επιλέξετε! Και μην ξεχνάτε: όλα μας τα κομμάτια είναι 100% ετοιμοπαράδοτα και προσφέρονται σε τιμές που αξίζουν, με ευέλικτες λύσεις πληρωμής και δωρεάν αποστολή σε όλη την Ελλάδα!

Κυπριώτης Showrooms:

Σου άρεσε το νέο μας άρθρο «Τοποθέτηση πλακιδίων κουζίνας & τα μυστικά της»;

Διαβάστε περισσότερα χρήσιμα και ενδιαφέροντα κείμενα για την δημιουργία ή την ανακαίνιση του χώρου σας στο Κυπριώτης Blog.