Πώς βγαίνει η σκουριά από τα πλακάκια; Αυτό είναι ένα από τα ερωτήματα που ελπίζουμε να μη χρειαστεί να σας απασχολήσουν, καθώς αφορά ένα από τα κάπως πιο δύσκολα ζητήματα που ενδέχεται να αντιμετωπίσετε στη φροντίδα σπιτιού. Το άκρως θετικό ωστόσο είναι πως και αυτό αντιμετωπίζεται. Κι επειδή κανείς δε θέλει τα πλακάκια του να δείχνουν πολυκαιρισμένα, ταλαιπωρημένα και βρώμικα, στο κείμενο που ακολουθεί θα βρείτε όλες τις εύκολες και home-made λύσεις που θα απαλλάξουν και τα δικά σας πλακάκια από τη σκουριά. Είστε έτοιμοι να τις δούμε μαζί;

Πώς βγαίνει η σκουριά από τα πλακάκια:

Η καλύτερη λύση: Λεμόνι και μαγειρική σόδα

Αυτή είναι η top λύση για να αφαιρέσετε τη σκουριά από τα πλακάκια. Απλώς ανακατέψτε το λεμόνι και τη μαγειρική σόδα μέχρις ότου να σχηματιστεί μια πάστα. Απλώστε το στην περιοχή της σκουριάς με ένα πινέλο, αφήστε να δράσει για λίγα λεπτά και στη συνέχεια τρίψτε. Ο συνδυασμός του λεμονιού και της μαγειρικής σόδας δημιουργεί ένα άκρως αποτελεσματικό μίγμα που όσο θα αναρωτιέστε ‘πώς βγαίνει η σκουριά από τα πλακάκια’, εκείνη θα έχει ήδη εξαφανιστεί!

Η λύση για πλακάκια με «χαμηλές αντοχές»: Λεμόνι και λευκό ξύδι

Αυτός είναι ένας αρκετά αποτελεσματικός συνδυασμός, ο οποίος ενδείκνυται για παλιά και φθαρμένα πλακάκια, πλακάκια με έντονα χρώματα ή πλακάκια που δεν είναι Α’ διαλογής. Το αποτέλεσμα παραμένει εγγυημένο, ενώ μπορείτε να τρίψετε όσο δυνατά θέλετε με το σφουγγάρι σας. Όταν δείτε πως ήδη έχει αρχίσει και βγαίνει η σκουριά από τα πλακάκια, ξεπλύνετε με άφθονο νερό.

Η standard λύση: Σαπούνι Μασσαλίας ή μαύρο σαπούνι

Αν τα λερωμένα από σκουριά πλακάκια είναι από πορώδη υλικά όπως η φυσική πέτρα ή η τσιμεντόπλακα, τότε ένα όξινο προϊόν όπως το λεμόνι θα μπορούσε να δυσκολέψει ακόμα περισσότερο τον καθαρισμό τους. Για την περίπτωση αυτή, σας συμβουλεύουμε να χρησιμοποιείτε ζεσταμένο νερό αναμεμειγμένο με μαύρο σαπούνι ή σαπούνι Μασσαλίας. Ρίξτε το μείγμα πάνω στη σκουριά και τρίψτε δυνατά.

Η έξυπνη λύση: Αναψυκτικό τύπου Cola

Αν ο λεκές από τη σκουριά βρίσκεται σε πρώιμο στάδιο, ειδικά στους αρμούς ανάμεσα στα πλακάκια, τότε η Cola θα είναι υπέρ-αποτελεσματική. Ρίξτε τη πάνω από τα λεκιασμένα σημεία και αφήστε τη να δράσει για μερικά λεπτά. Αμέσως μετά, τρίψτε δυνατά χρησιμοποιώντας ένα ύφασμα ή σφουγγάρι.

Επιλέξτε πλακάκια με μέγιστη αντοχή από τον Κυπριώτη

Αν και όλες οι παραπάνω συμβουλές είναι δοκιμασμένες, το ιδανικό θα ήταν να μη χρειαστεί να τις εφαρμόσετε. Επιλέγοντας τα δικά σας αγαπημένα premium γρανιτοπλακάκια από τον Κυπριώτη, είστε απόλυτα σίγουροι για την υψηλή τους ποιότητα, καθώς και για την κορυφαία τους αντοχή. Ανακαλύψτε την πλούσια γκάμα σχεδίων μας online μέσα από το www.kypriotis.gr ή επισκεφθείτε μας στο κοντινότερό σας κατάστημά μας, όπου μπορείτε να προχωρήσετε και στην αγορά τους. Μην ξεχνάτε πως όλα μας τα κομμάτια είναι 100% ετοιμοπαράδοτα και προσφέρονται σε τιμές που αξίζουν, με ευέλικτες λύσεις πληρωμής και δωρεάν αποστολή σε όλη την Ελλάδα!

 

Κυπριώτης Showrooms:

 

Σου άρεσε το νέο μας άρθρο «Πώς βγαίνει η σκουριά από τα πλακάκια»;

Διαβάστε περισσότερα χρήσιμα και ενδιαφέροντα κείμενα για την δημιουργία ή την ανακαίνιση του χώρου σας στο Κυπριώτης Blog.