Μούχλα στο μπάνιο: Ένα κοινό πρόβλημα που προκαλεί η πολύωρη και έντονη υγρασία και η έλλειψη κυκλοφορίας αέρα. Είναι σημαντικό να αντιμετωπίσετε άμεσα και αποτελεσματικά τη μούχλα στο μπάνιο, καθώς είναι ανθυγιεινή και προκαλεί προβλήματα υγείας. Στο παρόν άρθρο θα σας επισημάνουμε όλα όσα μπορείτε να κάνετε για να την εξολοθρεύσετε οριστικά και αμετάκλητα.

#1 Σχολαστικός καθαρισμός

Ας ξεκινήσουμε με τα βασικά. Καθαρίστε όσο πιο καλά μπορείτε την περιοχή στο μπάνιο όπου η μούχλα έκανε την εμφάνισή της. Χρησιμοποιήστε καθαριστικό για μούχλα καθώς και μια σκληρή βούρτσα για να την αφαιρέσετε από τις επιφάνειες. Φορέστε οπωσδήποτε προστατευτικά γάντια και μάσκα, καθώς η μυρωδιά και η άμεση επαφή μαζί της, είναι επιβλαβείς για την υγεία.

#2 Κατάλληλα προϊόντα

Αμέσως μετά τον σχολαστικό καθαρισμό, χρησιμοποιήστε τα κατάλληλα και επώνυμα προϊόντα κατά της μούχλας για να εμποδίσετε την επανεμφάνισή της. Τέτοιους είδους προϊόντα προστατεύουν τις επιφάνειες από την υγρασία και προσφέρουν μια θωράκιση για σεβαστό χρονικό διάστημα.

#3 Διατηρήστε το μπάνιο καθαρό

Η μούχλα στο μπάνιο εμφανίζεται μόνο όταν της το… επιτρέπετε. Φροντίστε να διατηρήσετε το μπάνιο σας στεγνό και καθαρό και η μούχλα θα αποτελέσει παρελθόν. Το μόνο που έχετε να κάνετε είναι να καθαρίζετε πιο τακτικά τις επιφάνειες για να αποτρέψετε την επανεμφάνιση της μούχλας.

#4 Καλός αερισμός

Ελέγξτε ότι το μπάνιο σας διαθέτει καλό αερισμό, καθώς ένας σημαντικός παράγοντας που μπορεί να αποτρέψει τη μούχλα στο μπάνιο. Ανοίξτε τα παράθυρα αμέσως αφού κάνετε το μπάνιο σας για να αφήσετε τον αέρα να κυκλοφορήσει ή χρησιμοποιήστε ανεμιστήρες εξαερισμού.

#5 Ελέγξτε για διαρροές

Επιβεβαιώστε ότι δεν υπάρχουν διαρροές νερού που να προκαλούν υγρασία επί μονίμου βάσεως στους τοίχους ή τα έπιπλα μπάνιου. Σε περίπτωση που υπάρχουν, φροντίστε να τις επιδιορθώσετε το ταχύτερο δυνατόν.

#5+1 Χρησιμοποιήστε πλακάκια μεγαλύτερης επιφάνειας

Εκτός από το ότι δείχνουν πιο καθαρά, τα μεγάλα πλακάκια στους τοίχους, απαιτούν και μικρότερο χρόνο καθαρισμού. Καθώς τα χωρίσματα και οι αρμοί -που είναι ο πραγματικός μπελάς- είναι λιγότερα, τότε σαφώς και η διαδικασία είναι ευκολότερη. Κατ’ επέκταση και η μούχλα στο μπάνιο κάνει την εμφάνισή της πολύ πιο σπάνια. Δείτε την πλούσια γκάμα της Κυπριώτης σε μεγάλα πλακάκια μπάνιου και επιλέξτε όποιο ταιριάζει καλύτερα σε εσάς και τον χώρο!

Για ό,τι σας απασχολεί σχετικά με το μπάνιο σας, ελάτε στην Κυπριώτης!

Εκτός από τα tips μας όμως για την απαλλαγή από τη μούχλα στο μπάνιο, πρέπει να μεριμνήσετε αντίστοιχα και για τα προϊόντα που θα τοποθετήσετε σε αυτό. Όσο πιο επώνυμο και αξιόπιστο είναι ένα είδος, τόσο πιο εύκολος είναι ο καθαρισμός του! Αν θέλετε λοιπόν το κεφάλι σας ήσυχο όσον αφορά τη μούχλα στο μπάνιο, επιλέξτε την Κυπριώτης. Εξερευνήστε την ιστοσελίδα μας για να ανακαλύψετε τα προϊόντα και τα πλακάκια που θα δέσουν αρμονικά με τον χώρο σας ή επισκεφθείτε ένα από τα υποκαταστήματά μας για να επικοινωνήσετε με το έμπειρο προσωπικό μας που θα σας λύσει κάθε απορία.

Και μην ξεχνάτε: όλα μας τα κομμάτια είναι 100% ετοιμοπαράδοτα και προσφέρονται σε τιμές που αξίζουν, με ευέλικτες λύσεις πληρωμής και δωρεάν αποστολή σε όλη την Ελλάδα!

Κυπριώτης Showrooms:

Σας άρεσε το νέο μας άρθρο «Μούχλα στο μπάνιο: 5+1 tips για να απαλλαγείτε οριστικά»;

Βρείτε περισσότερα χρήσιμα και ενδιαφέροντα κείμενα για τη δημιουργία ή την ανακαίνιση του χώρου σας στο Κυπριώτης Blog.