Μωσαϊκό πλακάκι, το trend που θα λατρέψουν οι λάτρεις του ρετρό στιλ – και όχι μόνο! Θυμάστε τότε που απολαμβάνατε τις πιο ωραίες στιγμές των παιδικών και νεανικών σας χρόνων σε σπίτια με μωσαϊκά πατώματα; Πλέον, τα αγαπημένα σχέδιά τους που αποτέλεσαν τις βάσεις για να δημιουργηθούν οι πιο δυνατές αναμνήσεις σας, ζουν την δική τους περίοδο αναγέννησης στη μόδα της διακόσμησης. Αυτή τη φορά όμως, τα αφαιρετικά γεωμετρικά μοτίβα με τα έντονα χρώματά τους αποτυπώνονται πάνω σε γρανιτοπλακάκια δαπέδου υψηλής ποιότητας. Ποιοι είναι λοιπόν όλοι εκείνοι οι λόγοι για τους οποίους αξίζει να τα επιλέξετε για να ντύσουν και το δικό σας δάπεδο; Μάθετε περισσότερα μέσα από το κείμενο που ετοιμάσαμε για σας.

5+1 λόγοι για να επιλέξετε μωσαϊκό πλακάκι

1. Αποτελεί διακοσμητικό statement

Το μωσαϊκό πλακάκι απευθύνεται σε άτομα με έντονη αίσθηση του στιλ που θέλουν να δημιουργήσουν ένα πραγματικά ξεχωριστό αισθητικό αποτέλεσμα στο χώρο τους. Πρόκειται ουσιαστικά για απομίμηση μωσαϊκού, ενός εμβληματικού υλικού της μοντέρνας αρχιτεκτονικής του 20ου αιώνα που μας σύστησε την απλότητα και την καθαρότητα της γεωμετρικής αφαίρεσης.

  • Πρόταση της Κυπριώτης: Για σας που θέλετε να δημιουργήσετε ένα χώρο με ξεχωριστή ταυτότητα, προτείνουμε το μωσαϊκό πλακάκι Medel. Η έντονη πράσινη απόχρωσή του σε συνδυασμό με το κλασικό μοτίβο και τη ματ υφή του θα χαρίσει στο χώρο σας μία έντονη αίσθηση οικειότητας και ζεστασιάς, ενώ θα γίνει σίγουρα η βάση για την δημιουργία νέων «σπιτικών» αναμνήσεων.

2. Ξυπνά μέσα μας συναισθήματα και αναμνήσεις

Το μωσαϊκό αποτελεί τη βάση του DNA της σύγχρονης ελληνικής μεταπολεμικής αρχιτεκτονικής, τότε που κοσμούσε κάθε τύπου κατοικία, κύρια ή εξοχική. Από τους boomers μέχρι και τους millennials, δεν υπάρχει πραγματικά κανένας που να μην έχει περάσει έστω και λίγες στιγμές από την καθημερινότητά του σε σπίτια με μωσαϊκά.

  • Πρόταση της Κυπριώτης: Οι αναμνήσεις ξαναγυρίζουν ανανεωμένες και αποτυπώνονται εύγλωττα στο μωσαϊκό πλακάκι Staci. Πρόκειται για μία αισθητική μετεξέλιξη των κλασικών μωσαϊκών, με μία λευκή βάση που το καθιστά ιδανική επιλογή για κάθε χώρο μίας σύγχρονης κατοικίας

3. Είναι πάντα διαχρονικό

Το μωσαϊκό αποτέλεσε ένα εμβληματικό υλικό του interior design που καταφέρνει να παραμένει πάντα στην επικαιρότητα. Η διαχρονική αξία του προσαρμόζεται στις διακοσμητικές απαιτήσεις κάθε εποχής και επαναχρησιμοποιείται ξανά και ξανά με την πάροδο του χρόνου ως βάση για νέες διακοσμήσεις.

  • Πρόταση της Κυπριώτης: Τα γρανιτοπλακάκι Radela κλέβει τις εντυπώσεις με την απλότητα και την διαχρονικότητά του. Το μίνιμαλ σχέδιό του σε σκούρες γκρι αποχρώσεις αγγίζει τα όρια του άχρονου, καθώς σβήνει έντεχνα κάθε διακοσμητική τάση από πάνω του.

4. Έρχεται σε διάφορα σχέδια, χρώματα και διαστάσεις

Η κορυφαία γκάμα της Κυπριώτης σε μωσαϊκά πλακάκια περιλαμβάνει προτάσεις που ξεχωρίζουν για τους σύγχρονους και πρωτότυπους συνδυασμούς χρωμάτων και γεωμετρικών σχεδίων. Επιλέξτε τη σειρά που ταιριάζει στις ανάγκες σας και απολαύστε την στην καθημερινότητά σας. Κάθε μία από αυτές είναι διαθέσιμη και σε διαφορετικές διαστάσεις, ανάλογα πάντα με τις ανάγκες σας.

5. Ταιριάζει σε κάθε στιλ διακόσμησης

Πολλοί θεωρούν ότι το μωσαϊκό πλακάκι ταιριάζει ιδανικά σε ρετρό και vintage διακοσμήσεις. Στην πραγματικότητα όμως μπορεί να ενταχθεί σε διαφορετικά στιλ, από το πιο κλασικό έως το πιο σύγχρονο. Φυσικά, αυτό εξαρτάται και από τη σειρά που θα επιλέξετε.

  • Πρόταση της Κυπριώτης: Για διακόσμηση σε μοντέρνο στιλ, η Κυπριώτης προτείνει το μωσαϊκό πλακάκι Geoba. Το χρώμα του που παραπέμπει σε άμμο έρχεται να προσδώσει την αίσθηση φυσικότητας που έχει ανάγκη κάθε κατοικία. Θα το βρείτε διαθέσιμο σε τρεις διαστάσεις: 60×120 / 120×120 / 120×240.

+1.   Το μωσαϊκό πλακάκι είναι εξαιρετικά ανθεκτικό

Πρόκειται για γρανιτοπλακάκι και όπως όλα τα γρανιτοπλακάκια της Κυπριώτης διαθέτει ανώτερες μηχανικές αντοχές. Πιο συγκεκριμένα, είναι ανθεκτικό σε καταπονήσεις από νερό, βρωμιές, άλατα, απορρυπαντικά, ακραίες θερμοκρασίες και ό,τι άλλο μπορείτε να φανταστείτε. Έτσι, καταφέρνει να διατηρεί τη λαμπερή όψη του αναλλοίωτη στο χρόνο.

Και το μωσαϊκό πλακάκι έχει την υπογραφή της «Κυπριώτης»

Αν αγαπάτε τη ρετρό διακόσμηση και τις πρωτότυπες προτάσεις, τότε το μωσαϊκό πλακάκι αποτελεί top-of-mind επιλογή που θα κάνει την διαφορά στο χώρο σας. Η νέα γκάμα της Κυπριώτης περιλαμβάνει πολλές και αξιόλογες ετοιμοπαράδοτες προτάσεις σε σχέδια, χρώματα και μεγέθη που εμπνέονται από το παρελθόν και διαμορφώνουν τις τάσεις του σήμερα και του αύριο. Επιλέξτε τα πλακάκια που ταιριάζουν στο χώρο σας και χαρίστε του την όψη που του αξίζει. Επισκεφθείτε μας σήμερα στο κοντινότερό σας showroom μας σε:

Σας άρεσε το νέο μας άρθρο «Μωσαϊκό πλακάκι: Ένα ταξίδι σε ρετρό εποχές»;

Διαβάστε περισσότερα ενδιαφέροντα κείμενα στο νέο blog της Κυπριώτης.