Μικρό μπάνιο και ανακαίνιση, ένα από τα πιο απαιτητικά projects διακόσμησης. Πολλά σπίτια – ειδικά τα μικρά διαμερίσματα – δεν διαθέτουν μεγάλο μπάνιο, δημιουργώντας έτσι περιορισμούς στην ελευθερία κινήσεων. Ποιες είναι λοιπόν οι ιδέες που μπορείτε να αξιοποιήσετε για να διαμορφώσετε έξυπνα και λειτουργικά τον περιορισμένο σας χώρο; Ακολουθήστε τα 6+1 βήματα που σας προτείνουμε και αποκτήστε το ιδανικό αποτέλεσμα με βάση τα διαθέσιμα τετραγωνικά σας.

Ανακαίνιση σε μικρό μπάνιο: Αναλυτικά τα βήματα

1. Επιλέξτε ανοιχτά χρώματα για τοίχους και πλακάκια

Το πρώτο βήμα για να αναδείξετε ιδανικά το μικρό μπάνιο σας μετά την ανακαίνισή του είναι να επιλέξετε ανοιχτά χρώματα σε είδη υγιεινής, πλακάκια και τοίχους. Θα φωτίσουν ιδανικά το χώρο, κάνοντας τον να φαίνεται μεγαλύτερος.

2. Τοποθετήστε μία συρόμενη πόρτα μπάνιου

Εξοικονομήστε πολύτιμο χώρο από το άνοιγμα της πόρτας, αντικαθιστώντας την παλιά ξύλινη πόρτα με μία συρόμενη. Αποτελεί την ιδανική επιλογή, ειδικά στην περίπτωση που το μπάνιο σας συνδέεται με κάποιον στενό διάδρομο ή κάποιο μικρό δωμάτιο. Για ακόμα καλύτερο αποτέλεσμα, προτιμήστε μία γυάλινη συρόμενη πόρτα, η οποία και θα αυξήσει σημαντικά τη φωτεινότητα του χώρου.

3. Αξιοποιήστε ένα μεγάλο καθρέφτη

Ο καθρέφτης αποτελεί must αξεσουάρ για κάθε μπάνιο. Όσο πιο μεγάλη είναι η επιφάνεια που αντικατοπτρίζει, τόσο πιο μεγάλη είναι και η αίσθηση του χώρου. Επιλέξτε λοιπόν ένα μεγάλο καθρέφτη πάνω από το νιπτήρα και δείτε την διαφορά.

4. Πλακάκια στις σωστές διαστάσεις

Μικρά ή μεγάλα πλακάκια για το μικρό μπάνιο σας και την ανακαίνισή του; Στο ερώτημα αυτό, η απάντηση είναι μεγάλα. Τα μικρά πλακάκια θα μικρύνουν σημαντικά το μπάνιο σας. Γι’ αυτό, προτιμήστε πλακάκια μεσαίου και μεγάλου μεγέθους, τα οποία θα κάνουν το χώρο να μοιάζει πιο εντυπωσιακός και μεγαλειώδης.

5. Ντουζιέρα: η ιδανική λύση για την ανακαίνιση μικρού μπάνιου

Με γνώμονα τη βέλτιστη λειτουργικότητα του μικρού σας μπάνιου, προτιμήστε ντουζιέρα αντί για μπανιέρα στην ανακαίνισή του. Μια ντουζιέρα τοποθετημένη σε ένα γωνιακό σημείο του μπάνιου μπορεί να εξοικονομήσει πολύτιμο χώρο.

6. Προτιμήστε νιπτήρα επίτοιχο ή με λεπτή βάση.

Ο νιπτήρας του μπάνιου χρειάζεται να είναι λειτουργικός και ταυτόχρονα όμορφος. Σε καμία περίπτωση όμως, δεν είναι και απαραίτητο να καταλαμβάνει πολύτιμο χώρο. Γι’ αυτό, προτιμήστε επίτοιχους νιπτήρες ή με λεπτή βάση. Έτσι, θα μπορέσετε να κερδίσετε λίγα ακόμα πολύτιμα εκατοστά άνεσης.

+1.  Μικρό μπάνιο: Ανακαίνιση με την εμπειρία των κορυφαίων

Αναζητάτε τον κατάλληλο συνεργάτη που θα μεταμορφώσει το μικρό μπάνιο σας με μία ανακαίνιση υψηλού επιπέδου; Για το νέο σας project εμπιστευτείτε μόνο τους καλύτερους επαγγελματίες. Επισκεφθείτε σήμερα τα καταστήματα της εταιρίας Κυπριώτης για να δημιουργήσετε μαζί με το εξειδικευμένο προσωπικό , την καλύτερη λύση για το μπάνιο ή το WC σας. Στην εταιρία Κυπριώτης θα βρείτε έπιπλα μπάνιου και είδη υγιεινής σε μικρές διαστάσεις που θα «κουμπώσουν» ιδανικά στο χώρο. Επιλέγοντας τη σιγουριά του ονόματος «Κυπριώτης», θα είστε σίγουροι ότι η ανακαίνιση στο μικρό μπάνιο σας θα ολοκληρωθεί άμεσα και αποτελεσματικά, εντός συμφωνημένου κόστους και χρονοδιαγράμματος. Επισκεφτείτε ένα από τα showrooms της εταιρίας:

  • Ανθούσα, Αθηνών (Πρώην Μυτιλήνης 12). Τηλέφωνο: 210 6607660
  • Χαϊδάρι, Λ. Αθηνών 278 & Πύλου. Τηλέφωνο: 210 4115755
  • Πειραιά, Πλαταιών 12-14 & Δήμητρος 3. Τηλέφωνο: 210 4145000


Βρήκατε ενδιαφέρον το νέο μας άρθρο: «Μικρό μπάνιο: Ανακαίνιση σε 6+1 βήματα»;
Διαβάστε περισσότερα ενδιαφέροντα κείμενα στο νέο Κυπριώτης Blog.