Ανακαίνιση δαπέδου: η εργασία από την οποία ξεκινά κάθε μερική ή ολική ανακαίνιση. Το δάπεδο αποτελεί την πιο σημαντική επιφάνεια κάθε σπιτιού ή επαγγελματικού χώρου. Πάνω του βασίζουμε στην κυριολεξία τόσο τη ζωή όσο και τις καθημερινές μας δραστηριότητες. Επιπλέον, εκτός από την πρακτικότητα που μας προσφέρει, αποτελεί και ένα καθοριστικό μέρος της διακόσμησης και της συνολικής αισθητικής του χώρου μας.

Πότε είναι απαραίτητη η ανακαίνιση δαπέδου;

Ανάλογα με τη χρήση και τη φροντίδα που προσφέρουμε σε ένα πάτωμα, καθορίζεται και η διάρκεια ζωής του. Ωστόσο, σε αρκετές περιπτώσεις, η ανακαίνιση δαπέδου μοιάζει αναπόφευκτη. Ποια είναι όμως τα σημάδια που μας δείχνουν ότι έχει έρθει η ώρα της; Αυτό αποτελεί και ένα ερώτημα που απασχολεί όλους τους ιδιοκτήτες που σκοπεύουν να πραγματοποιήσουν εργασίες ανακαίνισης στο χώρο τους. Μερικοί από τους βασικούς λόγους για να προχωρήσουμε σε μία τέτοια κίνηση είναι οι εξής:

 1. Το παλιό μας δάπεδο δεν ταιριάζει στην αισθητική μας
 2. Τα πλακάκια παρουσιάζουν ρωγμές ή εκδορές που δεν μπορούν να διορθωθούν
 3. Το ξύλινο πάτωμά μας έχει προσβληθεί από σαράκι
 4. Το δάπεδό μας έχει φθαρεί ή ανοίξει τόσο πολύ που δημιουργεί πρόβλημα στην ηχομόνωση του προσωπικού μας χώρου.

Επιλογή υλικών για ανακαίνιση δαπέδου

Εάν λοιπόν έχετε αποφασίσει ότι η ανακαίνιση δαπέδου είναι επιβεβλημένη, τότε δεν έχετε παρά να προχωρήσετε και στα επόμενα βήματα. Επιλέξτε τα κατάλληλα υλικά που θα χρησιμοποιηθούν για την επένδυση του νέου σας δαπέδου λαμβάνοντας υπόψιν:

 • Το στιλ που θέλετε να δώσετε στην επιφάνειά
 • Τις απαιτήσεις του χώρου
 • Το διαθέσιμο budget σας.

Όσον αφορά στα υλικά, οι επιλογές είναι πολλές. Στην «Κυπριώτης», οι συνεργάτες μας θα σας βοηθήσουν έτσι ώστε να πραγματοποιήσετε την καλύτερη δυνατή για το χώρο σας. Εδώ, θα βρείτε πολλές και ποιοτικές λύσεις ανάμεσα σε δάπεδα από πλακάκι, γρανίτη ή ξύλο. Φυσικά κάθε υλικό έχει και τα δικά του πλεονεκτήματα.

1. Τα πλακάκια δαπέδου προσφέρονται σε μεγάλη ποικιλία

Αλλάξτε εύκολα και αποτελεσματικά την εικόνα του χώρου σας με τα πιο σύγχρονα πλακάκια για ανακαίνιση δαπέδου. Μεγάλα τους πλεονεκτήματα είναι η ευκολία στην τοποθέτησή τους, καθώς και η πληθώρα διαθέσιμων επιλογών και συνδυασμών. Πραγματοποιήστε την δική σας επιλογή με βάση:

 • Τις διαστάσεις τους: μεγάλες ή μικρές.
 • Το σχέδιό τους: μοντέρνο ή κλασικό.
 • Τον τύπο τους: σατινέ, ματ ή γυαλιστερό.

2. Τα ξύλινα δάπεδα χαρίζουν πολυτέλεια και ζεστασιά σε κάθε χώρο

Πρόκειται για κλασική επιλογή με έντονο premium χαρακτήρα. Αναδεικνύουν ιδανικά την υψηλή αισθητική του χώρου σας και ταιριάζουν με κάθε στιλ εσωτερικής διακόσμησης. Στον Κυπριώτη θα βρείτε κορυφαίες λύσεις όπως δάπεδα από μασίφ ξύλο και έτοιμα παρκέτα από laminate και πρεσαρμισμένο καπλαμά.

3. Οι γρανίτες δαπέδου διαθέτουν υψηλή αντοχή

Εάν το ζητούμενο είναι η ανθεκτικότητα, τότε οι γρανίτες αποτελούν την ιδανική λύση για ανακαίνιση δαπέδου. Τοποθετούνται τόσο σε εσωτερικές όσο και σε εξωτερικές επιφάνειες, χωρίς να επηρεάζονται καθόλου από το κρύο ή τη ζέστη. Είναι κατάλληλοι τόσο για οικιακή όσο και επαγγελματική χρήση.

Επιλέξτε τον ιδανικό συνεργάτη στην ανακαίνιση δαπέδου

Σε κάθε περίπτωση, όποιο υλικό και αν επιλέξετε για την ανακαίνιση δαπέδου, την διαφορά θα την κάνει η επιλογή του κατάλληλου συνεργάτη. Από το 1892, η εταιρία Κυπριώτης προσφέρει τις κορυφαίες λύσεις της αγοράς στην ανακαίνιση δαπέδου. Επισκεφθείτε τις εκθέσεις της και ανακαλύψτε τη μεγάλη ποικιλία προϊόντων της, με λύσεις που ταιριάζουν σε κάθε χώρο. Σε κάθε νέο project, οι συνεργάτες μας αναλαμβάνουν να δημιουργήσουν για σας τη 3D απεικόνιση του τελικού αποτελέσματος, έτσι ώστε να είστε απόλυτα σίγουροι για την επιλογή σας. Φυσικά, θα σας προσφέρουν πλήρη συμβουλευτική καθ’ όλη την διάρκειά εξέλιξης των εργασιών, από την διαδικασία αποξήλωσης του παλιού πατώματος έως και την επιτυχημένη εγκατάστασή του νέου.

Για ανακαίνιση δαπέδου με κορυφαίο αποτέλεσμα εμπιστευτείτε την «Κυπριώτης». Επισκεφθείτε ένα από τα καταστήματά μας:

 • Ανθούσα, Αθηνών 12 (Πρώην Μυτιλήνης). Τηλέφωνο: 210 6607660
 • Χαϊδάρι, Λ. Αθηνών 278 & Πύλου. Τηλέφωνο: 213 0200300
 • Πειραιά, Πλαταιών 12-14 & Δήμητρος 3. Τηλέφωνο: 210 4145000

Βρήκατε ενδιαφέρον το νέο μας άρθρο: «Ανακαίνιση δαπέδου: Ιδέες και λύσεις για ένα μοναδικό αποτέλεσμα»;
Διαβάστε περισσότερα ενδιαφέροντα κείμενα στο νέο Κυπριώτης Blog.