Ανακαινίζοντας το σπίτι ή το γραφείο σας, αντιμετωπίζετε πολλές προκλήσεις για την ανανέωση του χώρου σας. Το στιλ που θα ακολουθήσετε για το βάψιμο και τα έπιπλα του χώρου σας αλλά και τα πλακάκια που θα τοποθετήσετε. Παρά την μεγάλη ποικιλία στην επιλογή πλακιδίου, τα vintage πλακάκια αποτελούν την καλύτερη λύση. Γιατί να προτιμήσετε vintage πλακάκια;

Vintage πλακάκια: το χρώμα που θα επιλέξετε

Επιλέξτε το χρώμα σε vintage πλακάκια όπως θα επιλέγατε το αγαπημένο σας χρώμα. Αλλά μην ξεχνάτε σε ποιο χώρο θα τα τοποθετήσετε. Σε μικρούς χώρους με λιγότερο φωτισμό, επιλέξτε πλακάκια σε φυσικούς και ανοιχτόχρωμους τόνους. Σε χώρους όπως το μπάνιο σας που σας προσφέρει χαλάρωση, προτιμήστε χρώματα που δε θα είναι έντονα. Έτσι, θα σας  προσφέρει ακόμα περισσότερη χαλάρωση και ξεκούραση.

Ποιο υλικό να προτιμήσετε

Τα vintage πλακάκια είναι φτιαγμένα από διάφορα σύνθετα υλικά. Τα περισσότερα όμως περιλαμβάνουν γυαλί, τσιμέντο, φελλό και διάφορες παραλλαγές του. Τα κεραμικά και τα πορσελάνινα vintage πλακάκια είναι τα πιο δημοφιλή!

Σε ποιο χώρο ταιριάζουν καλύτερα

Ο μοναδικός σχεδιασμός των vintage πλακιδίων ταιριάζει με όλους τους χώρους και με όλα τα στιλ. Επιλέξτε τα πλακάκια που σας αρέσουν σε όποιο μοτίβο και χρώμα θέλετε. Στη συνέχεια τοποθετήστε τα στην κουζίνα ή στο μπάνιο σας. Για να ολοκληρώσετε το  design του χώρου σας, κάντε μικρές αλλαγές σε διακοσμητικά στοιχεία. Ανανεώστε το χώρο σας ώστε να περνάτε μοναδικές στιγμές στην καθημερινότητά σας.

Πόσα να αγοράσετε

Μετρήστε τις διαστάσεις του δωματίου που θα τοποθετήσετε τα πλακάκια. Διαλέξτε το χρώμα, το σχήμα και το μέγεθος vintage πλακακιού που θέλετε. Αγοράστε περισσότερα από όσα υπολογίζετε. Συχνά κατά την τοποθέτησή τους, τα πλακάκια μπορεί να σπάσουν ή να καταστραφούν σε κάποιο σημείο τους. Ή ακόμα και μετά την τοποθέτησή τους μπορεί να έχουν φθορές και να χρειάζονται αντικατάσταση. Για αυτό φροντίστε να αγοράσετε περισσότερα χωρίς να υπερβάλετε!

Πώς να τα καθαρίσετε

Η διαδικασία είναι απλή. Αποφύγετε τη χρήση χημικών καθαριστικών καθώς μπορεί να επηρεάσουν τη γυαλάδα των πλακιδίων σας. Περάστε τις επιφάνειες με ένα καθαρό και υγρό πανί. Εάν επιμένουν οι λεκέδες στα πλακάκια σας, κάντε χρήση ήπιου απορρυπαντικού για καλύτερο αποτέλεσμα. Εναλλακτικά, βάλτε λίγο ξίδι στο πανί για να αφαιρέσετε σημάδια και άλατα. Κάντε τα vintage πλακάκια να γυαλίζουν και πάλι.

Για vintage πλακάκια ελάτε στον Κυπριώτη!

Για όποιο ερώτημα σας απασχολεί σχετικά με τα vintage πλακάκια, ο Κυπριώτης έχει και την απάντηση! Γνωρίστε πρώτα online την premium γκάμα της Κυπριώτης σε πλακάκια, έπιπλα και αξεσουάρ κουζίνας και ύστερα επισκεφθείτε ένα από τα υποκαταστήματά μας! Το έμπειρο προσωπικό μας, θα χαρεί να σας εξυπηρετήσει!

Και μην ξεχνάτε: όλα μας τα κομμάτια είναι 100% ετοιμοπαράδοτα και προσφέρονται σε τιμές που αξίζουν, με ευέλικτες λύσεις πληρωμής και δωρεάν αποστολή σε όλη την Ελλάδα!

Κυπριώτης Showrooms:

Σας άρεσε το νέο μας άρθρο «Vintage πλακάκια: ο πλήρης οδηγός αγοράς & καθαρισμού τους!»;

Διαβάστε περισσότερα χρήσιμα και ενδιαφέροντα κείμενα για την δημιουργία ή την ανακαίνιση του χώρου σας στο Κυπριώτης Blog.