Ο Πρόεδρος του Συνδέσμου Ταξιδιωτικών Γραφείων της Γερμανίας DRV, κος Norbert Fiebig, δήλωσε επίσημα στην Διεθνή Τουριστική Έκθεση ΙΤΒ στο Βερολίνο την θεαματική διψήφια αύξηση (μέχρι 70%) για το 2017 στα τουριστικά πακέτα από τη Γερμανία προς την Ελλάδα, σε σχέση με το 2016.

Tα μέχρι στιγμής στοιχεία που παρουσιάστηκαν έπειτα από τις συναντήσεις που πραγματοποίησε η Υπουργός Τουρισμού κα Έλενα Κουντουρά με τους εκπροσώπους των κορυφαίων tour operators (όπως, η TUI και η Thomas Cook) συμφωνούν με τα στοιχεία της Ένωσης DVR και δείχνουν ότι η ζήτηση για την Ελλάδα το 2017 είναι αυξημένη κατά 30%- 70%.

Επιπλέον, η Υπουργός συμμετείχε στη συνάντηση Υπουργών Στρογγυλής Τραπέζης, στο πλαίσιο της πρωτοβουλίας για την Βιώσιμη Τουριστική Ανάπτυξη στις Τοπικές Κοινότητες του Δρόμου του Μεταξιού, που διοργανώνει ο Παγκόσμιος Οργανισμός Τουρισμού των Ηνωμένων Εθνών, UNWTO.

Όπως προανήγγειλε η Υπουργός, θα πραγματοποιηθεί στην Ελλάδα και συγκεκριμένα στην Αλεξανδρούπολη, τον ερχόμενο Απρίλιο, το πρώτο διεθνές workshop στο πλαίσιο της πρωτοβουλίας του Παγκόσμιου Οργανισμού Τουρισμού και της ΕΕ για το πρόγραμμα «Δυτικός Δρόμος του Μεταξιού», με συνδιοργανωτές το Υπουργείο Τουρισμού και την Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας- Θράκης.

Τέλος, η Υπουργός Τουρισμού κα Έλενα Κουντουρά μαζί με τον Γενικό Γραμματέα του ΕΟΤ κ. Δημήτρη Τρυφωνόπουλο πραγματοποιεί διαδοχικές συναντήσεις με τους μεγαλύτερους tour operators και εκπροσώπους ταξιδιωτικών γραφείων της Γερμανίας, για την ενίσχυση των τουριστικών πακέτων και των πτητικών προγραμμάτων στην Ελλάδα, την επιπλέον επιμήκυνση της τουριστικής περιόδου, την ανάδειξη νέων ελληνικών προορισμών, την προώθηση θεματικών τουριστικών προϊόντων και την περαιτέρω ανάπτυξη του εισερχόμενου τουρισμού.