Πλακάκι μάρμαρο, ο ιδανικός συνδυασμός της κομψότητας και της πολυτέλειας που προσφέρει το μάρμαρο με την υψηλή αντοχή του πλακιδίου. Ποιοι είναι όμως όλοι εκείνοι οι λόγοι για τους οποίους αξίζει να το προτιμήσετε για το δικό σας δάπεδο; Μάθετε περισσότερα μέσα από το κείμενο που ετοιμάσαμε για σας.

Πλακάκι τύπου μάρμαρο vs μάρμαρο: Η σύγκριση βγάζει νικητή!

Το πλακάκι μάρμαρο αποτελεί μία μοναδική επιλογή, καθώς ενσωματώνει όλα εκείνα τα στοιχεία για τα οποία αγαπάμε το μάρμαρο, χωρίς όμως τα μειονεκτήματά του. Μεταξύ άλλων:

  • Έχει την όψη μαρμάρου

Κάθε πλακάκι μάρμαρο της Κυπριώτης κατασκευάζεται με βάση τις πιο σύγχρονες βιομηχανικές τεχνικές που του προσδίδουν πιστή όψη μαρμάρου. Έτσι, το αισθητικό αποτέλεσμα είναι το ίδιο, αν όχι και καλύτερο.

  • Αποτελεί παγκόσμια τάση του design

Η ζήτηση για πλακάκι μάρμαρο αυξάνεται συνεχώς. Πλέον αποτελεί μία από τις πιο συχνές επιλογές αρχιτεκτονικών γραφείων, κατασκευαστικών εταιρειών, αλλά και ιδιωτών που αναζητούν κάτι το ξεχωριστό για τον προσωπικό τους χώρο.

  • Είναι ιδανικό για project ανακαινίσεων

Σε αντίθεση με το μάρμαρο, είναι ένα αρκετά ελαφρύ υλικό. Προσαρμόζεται σε δάπεδα και σε τοίχους, ενώ μπορεί να τοποθετηθεί εύκολα ακόμα και πάνω από παλιά πατώματα.

  • Αντέχει στο χρόνο

Όλα τα πλακάκια τύπου μάρμαρο της Κυπρώτης είναι γρανιτοπλακάκια. Γι’ αυτό και αντέχουν περισσότερο στην τριβή, στην υγρασία, στις ακραίες θερμοκρασίες και σε όλες τις καθημερινές καταπονήσεις.

  • Καθαρίζεται πιο εύκολα

Το πλακάκι μάρμαρο έχει χαμηλότερη απορροφητικότητα από το μάρμαρο. Άρα, στην πράξη, είναι λιγότερο ευάλωτο σε οποιουσδήποτε λεκέδες, ενώ δεν έχει ιδιαίτερες απαιτήσεις στον καθαρισμό του.

  • Ξεχωρίζει για το value for money χαρακτήρα του

Το πλακάκι μάρμαρο κοστίζει σαφώς λιγότερο από το μάρμαρο. Επίσης, έχει χαμηλότερο κόστος τοποθέτησης και δε χρειάζεται συντήρηση από εξειδικευμένους τεχνίτες.

  • Έχει χαμηλότερο περιβαλλοντικό αποτύπωμα από το μάρμαρο

Η Ελλάδα φημίζεται για τα μάρμαρά της. Το μάρμαρο Θάσου για παράδειγμα κοσμεί από παγκόσμια κτήρια – σύμβολα όπως το Ιερό Τέμενος της Μέκκας έως και σύγχρονα αριστουργήματα όπως η Όπερα της Σανγκάης. Η εξόρυξή τους ωστόσο αφήνει ορατό περιβαλλοντικό αποτύπωμα. Αυτό δεν ισχύει και για τα πλακάκια μαρμάρου, τα οποία αποτελούν βιομηχανικές κατασκευές.

Πλακάκι μάρμαρο: Οι 3 top προτάσεις της Κυπριώτης

  • Shiny, γυαλιστερό λευκό πλακάκι μάρμαρο με νερά

Όταν ακούμε τη λέξη μάρμαρο, η πρώτη εικόνα που μας έρχεται συνειρμικά στο νου είναι ένα αριστοκρατικό λευκό δάπεδο με διακριτικά νερά και γυαλιστερό φινίρισμα. To Shiny είναι το πλακάκι που μετουσιώνει στο έπακρο αυτό το ξεχωριστό look & feel μαρμάρου, στην καλύτερή του μάλιστα εκδοχή, χαρίζοντας κομψότητα και πολυτέλεια στον προσωπικό μας χώρο.

Ανακαλύψτε το εδώ.

  • Sanpro, πλακάκι μάρμαρο μπεζ

sanpro

Φυσικά, τα πλακάκια με όψη μαρμάρου είναι διαθέσιμα σε πολλά ακόμα χρώματα. Σύμφωνα με τις προτιμήσεις των πελατών της Κυπριώτης, το μπεζ είναι το πιο δημοφιλές από αυτά. Για σας που αναζητάτε ένα πλακάκι που να αποπνέει διακριτική κομψότητα σε οικίες γήινες αποχρώσεις, τότε το Sanpro είναι η επιλογή που σας προτείνουμε. Το μπεζ χρώμα του είναι ιδανικό για κάθε χώρο, ενώ συνδυάζεται με όλα τα στιλ επιπλώσεων.

Ανακαλύψτε το εδώ.

  • Invite, μαρμάρινο λευκό πλακάκι με γκρι νερά

Ισορροπώντας αριστοτεχνικά ανάμεσα στις ψυχρές και τις θερμές αποχρώσεις, το πλακάκι μάρμαρο Invite αποτελεί μία ασφαλή επιλογή. Η απόχρωσή του κάνει το χώρο σας να φαίνεται πιο φυσικός και οικείος, ενώ τα γκρι νερά του προσθέτουν μία μοντέρνα νότα. Σας το προτείνουμε ανεπιφύλακτα για το πάτωμα του σαλονιού ή της κουζίνας σας. Μπορεί μάλιστα να ντύσει ακόμα και ολόκληρο τοίχο, δημιουργώντας ένα πιο ιδιαίτερο αισθητικό αποτέλεσμα.

Ανακαλύψτε το εδώ.

Επιλέξτε το ιδανικό πλακάκι μάρμαρο!

Αν το πλακάκι μάρμαρο αποτελεί μία από τις top επιλογές σας για το δάπεδο, τότε αξίζει να ανακαλύψετε την premium γκάμα της Κυπριώτης. Οι άνθρωποί μας είναι εδώ για να σας προτείνουν τις ιδανικές λύσεις που απαντούν στις αισθητικές ανάγκες του χώρου σας και ανταποκρίνονται στο προσωπικό σας γούστο. Επισκεφθείτε σήμερα το κοντινότερό σας showroom μας σε:

Σας άρεσε το νέο μας άρθρο: «Πλακάκι μάρμαρο: Κομψή πολυτέλεια που αντέχει στο χρόνο»;

Διαβάστε περισσότερα χρήσιμα και ενδιαφέροντα κείμενα για την δημιουργία ή την ανακαίνιση του χώρου σας στο Κυπριώτης Blog.