Μικρή κουζίνα, ένας χώρος με ξεχωριστή σημασία για κάθε σπίτι, ακόμα και το πιο μικρό διαμέρισμα. Εδώ, μαζευόμαστε όχι απλά για να προετοιμάσουμε το φαγητό μας, αλλά και για να καλύψουμε την βαθύτερη εσωτερική μας ανάγκη να δημιουργήσουμε και φυσικά να…απολαύσουμε τα φαγητά και τα γλυκά μας μαζί με τα αγαπημένα μας πρόσωπα.

Τί γίνεται όμως όταν το μέγεθός της κουζίνας είναι μικρό σε τετραγωνικά; Είναι γεγονός ότι στα μικρότερα διαμερίσματα των μεγάλων πόλεων, ο χώρος της κουζίνας είναι τόσο περιορισμένος που δύσκολα μπορεί να φιλοξενήσει ταυτόχρονα δύο άτομα. Ποιοι είναι όμως οι τρόποι για να βελτιστοποιήσουμε αποτελεσματικά την άνεση, τη λειτουργικότητα, αλλά και την αισθητική μίας μικρής κουζίνας;

5+1 tips για περισσότερο χώρο στην κουζίνα!

1. Αλλάξτε χρώμα στην κουζίνα

Ανανεώστε την κουζίνα σας βάφοντάς την στο αγαπημένο σας ανοιχτό θερμό χρώμα! Οι φωτεινές αποχρώσεις θα κάνουν τον χώρο να φαίνεται μεγαλύτερος.

2. Προσθέστε LED φωτισμό

Τι θα λέγατε για την προσθήκη LED φωτισμού σε ταινίες ή και ολόκληρα panels τα οποία μπορούν να τοποθετηθούν στον τοίχο, δημιουργώντας ένα μοναδικό ατμοσφαιρικό αποτέλεσμα;

3. Επιλέξτε εντυπωσιακά πλακάκια κουζίνας

Αφήστε τα να κάνουν την διαφορά στην μικρή κουζίνα σας και να εντυπωσιάζουν τους καλεσμένους σας με τη φινέτσα τους. Ανακαλύψτε τη νέα σειρά της Κυπριώτης.

4. Προσθέστε ένα νεροχύτη με θήκη για αξεσουάρ

Γνωρίζατε ότι μπορείτε να εξοικονομήσετε πολύτιμο χώρο στη μικρή κουζίνα σας επιλέγοντας έναν πρωτότυπο νεροχύτη με ενσωματωμένες θήκες για τα αξεσουάρ σας;

5. Επιλέξτε τον κατάλληλο πάγκο

Ο πάγκος αποτελεί ένα από τα βασικά στοιχεία κάθε μοντέρνας κουζίνας και μπορεί να αντικαταστήσει επάξια μία τραπεζαρία που ενδέχεται να «πιάνει» χώρο. Μπορείτε να τον συνοδεύσετε μάλιστα με πρωτότυπα καθίσματα μπαρ ή σκαμπό για ένα πιο νεανικό αποτέλεσμα.

+1. Οργανώστε κάθε ντουλάπι στη μικρή σας κουζίνα

Φυσικά, η τάξη είναι το Α και το Ω σε κάθε κουζίνα, πόσο μάλλον σε μία μικρών διαστάσεων. Οργανώστε κάθε ντουλάπι της ώστε να χωρά όσο το δυνατόν περισσότερα πράγματα, χωρίς όμως να σας δυσκολεύει στην αναζήτησή τους.

Κάντε την μικρή κουζίνα σας να μοιάζει… μεγάλη!

Αναζητάτε περισσότερες συμβουλές, ιδέες και λύσεις για αναδείξετε τη μικρή κουζίνα σας; Στα Showrooms της Κυπριώτης θα βρείτε τις κορυφαίες λύσεις της αγοράς που θα αναδείξουν ιδανικά το χώρο σας. Οι έμπειροι συνεργάτες μας είναι εδώ για να δημιουργήσουμε το ιδανικό αποτέλεσμα πάνω στις ανάγκες σας. Επισκεφθείτε σήμερα την Κυπριώτης σε:
Ανθούσα

  • Ανθούσα, Αθηνών (Πρώην Μυτιλήνης) 12. Τηλέφωνο: 210 6607660
  • Χαϊδάρι, Λ. Αθηνών 278. Τηλέφωνο: 213 0200300
  • Πειραιά, Πλαταιών & Δήμητρος. Τηλέφωνο: 210 4145000

Βρήκατε χρήσιμο το νέο μας άρθρο: «Μικρή κουζίνα: 5+1 μυστικά για να κερδίσετε χώρο!
Διαβάστε περισσότερα ενδιαφέροντα κείμενα στο νέο Κυπριώτης Blog.