Καθαρισμός μπάνιου: Μια άκρως απαιτητική διαδικασία που δε γίνεται να παραβλέψετε καθώς το μπάνιο είναι ο πιο πολυσύχναστος χώρος του σπιτιού. Εκτός αυτού όμως, λόγω ειδικών συνθηκών (νερά και υγρασία) είναι και ο πιο ευάλωτος στην ανάπτυξη μούχλας και βακτηρίων. Για να είναι ο καθαρισμός μπάνιου επαρκής και αποτελεσματικός, χρειάζεται συχνή απολύμανση και μια σειρά ενεργειών για να διατηρηθεί καθαρό. Διαβάστε παρακάτω τα do’s και τα don’ts, για να είναι ο καθαρισμός μπάνιου σας εγγυημένος και αποτελεσματικός.

#1: Καθαρισμός μπάνιου και επιφάνειες

Ο καθαρισμός μπάνιου και η γενική απολύμανση του χώρου επιβάλλει καλό καθάρισμα σε όλες τις επιφάνειες. Πλένετε όσο συχνότερα μπορείτε την μπανιέρα με διάλυμα χλωρίνης, τρίβοντας δυνατά για να αφαιρέσετε τη βρωμιά και τη μούχλα. Αφήστε τη χλωρίνη να δράσει για τουλάχιστον 5 λεπτά και ξεπλύνετε καλά.

Για τα άλατα στις πορσελάνινες επιφάνειες (νιπτήρας, λεκάνη, κ.ο.κ.) μην αμελείτε  να εφοδιάζεστε με τα ειδικά σπρέι εμπορίου. Ψεκάστε και ξεπλύνετε με άφθονο καθαρό νερό δύο φορές. Μην ξεχάσετε σημεία όπως το πλυντήριο ρούχων, τις υποδοχές για τις πετσέτες ή ακόμα και τη βάση του σαπουνιού! Τα βακτήρια μεταφέρονται εύκολα από και προς τα χέρια μας σε κάθε αντικείμενο που ακουμπάμε!

#2: Καθαρισμός μπάνιου και πλακάκια

Όταν γίνεται ο καθαρισμός μπάνιου, πρέπει να δίνεται ιδιαίτερη έμφαση στα κενά ανάμεσα στα πλακάκια.  Μαζεύουν εύκολα πολλή βρωμιά και μούχλα, οπότε πρέπει να τους δώσετε και την αρμόζουσα προσοχή. Τρίψτε δυνατά με μια βούρτσα ή σφουγγάρι αλλά μην το παρακάνετε, γιατί θα τους προκαλέσετε φθορά. Βέβαια, αν έχετε επιλέξει γρανιτοπλακάκια από τον Κυπριώτη για το δάπεδο ή τους τοίχους του μπάνιου σας δε χρειάζεται να έχετε αυτή την ανησυχία. Πρόκειται για τις πιο ανθεκτικές επιφάνειες πλακιδίων που καθαρίζουν εξαιρετικά εύκολα σε λίγα μόλις λεπτά.

#3: Καθαρισμός μπάνιου και σιφόνι

Πολλές φορές αν η δυσωδία στο μπάνιο επιμένει, αυτό οφείλεται στο σιφόνι και την αποχέτευση. Ένας ολοκληρωμένος καθαρισμός μπάνιου περιλαμβάνει και την απόφραξη του σιφουνιού, κάτι συχνά που πολλοί αγνοούν. Αποφύγετε προβλήματα απόφραξης των αποχετεύσεων, χρησιμοποιώντας σόδα και αλάτι.

Ανακατέψτε μισή κούπα αλάτι με μισή κούπα σόδα και ρίξτε το μείγμα στον νιπτήρα. Αφήστε το να δράσει για περίπου 20 λεπτά και στη συνέχεια ρίξτε μία κούπα βραστό νερό. Με αυτό τον τρόπο, θα διατηρήσετε τα σιφόνια καθαρά και κυρίως το μπάνιο χωρίς δυσάρεστες οσμές.

#4: Καθαρισμός μπάνιου και κάδος

Ο καθαρισμός μπάνιου εκτός από το καθημερινό άδειασμα του κάδου απορριμμάτων πρέπει να περιλαμβάνει και τον συχνό καθαρισμό του. Απολυμάνετέ τον με κάποιο spay καθαρισμού ή μείγμα από λεμόνι και ξύδι και ξεπλύνετε καλά με καυτό νερό.

Εκτός από τον καλό καθαρισμό όμως, πρέπει να έχετε και τα κατάλληλα είδη υγιεινής και έπιπλα που θα σας διευκολύνουν. Γνωρίστε την πλούσια συλλογή μας στο www.kypriotis.gr ή επισκεφθείτε μας σε ένα από τα υποκαταστήματά μας για να μας γνωρίσετε από κοντά.

Και μην ξεχνάτε: όλα μας τα κομμάτια είναι 100% ετοιμοπαράδοτα και προσφέρονται σε τιμές που αξίζουν, με ευέλικτες λύσεις πληρωμής και δωρεάν αποστολή σε όλη την Ελλάδα!

 Κυπριώτης Showrooms:

Σας άρεσε το νέο μας άρθρο «Καθαρισμός μπάνιου: Μικρά μυστικά για το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα»;

Διαβάστε περισσότερα χρήσιμα και ενδιαφέροντα κείμενα για τη δημιουργία ή την ανακαίνιση του χώρου σας στο Κυπριώτης Blog.