Υδραυλικά μπάνιου. Τι κι αν ο σχεδιασμός, η διάταξη και η διαρρύθμιση ενός μπάνιου παραμένουν σχεδόν ίδια εδώ και εκατοντάδες χρόνια; Η εγκατάσταση στα υδραυλικά μπάνιου κατά την κατασκευή ή την ανακαίνιση του χώρου, παραμένει μια απαιτητική και δύσκολη διαδικασία. Γιατί όμως συμβαίνει αυτό; Διότι υπάρχουν λειτουργικοί ‘κανόνες’ που δεν είναι ευρέως γνωστοί καθώς και αρκετές σύνθετες συνδέσεις σε υδραυλικά και ηλεκτρικά κυκλώματα. Μην ανησυχείτε όμως. Είμαστε εδώ για εσάς με τον κατάλληλο οδηγό… επιβίωσης για τα υδραυλικά μπάνιου, ώστε να αποκτήσετε ακριβή εικόνα και έλεγχο. Πάμε λοιπόν να απλοποιήσουμε το έργο σας με ορισμένες χρήσιμες συμβουλές.

Υδραυλικά μπάνιου: Tip 1 – Ζητήστε να δείτε τον αρχιτεκτονικό σχεδιασμό

Πριν από οποιαδήποτε τροποποίηση, είναι σημαντικό να κατανοήσετε διεξοδικά ποιες είναι οι υπάρχουσες συνθήκες του μπάνιου. Ζητήστε από το γραφείο που ανέλαβε την ανέγερση του οικοδομήματος να σας γνωστοποιήσει όλα όσα πρέπει να ξέρετε. Πού είναι ο κεντρικός αποχετευτικός άξονας; Τι υλικά χρησιμοποιήθηκαν στον τοίχο; Ποια εξαρτήματα μπορείτε να αφαιρέσετε και ποια πρέπει να διατηρήσετε; Χρειάζεστε ενισχυτική αντλία αν η πίεση του νερού είναι χαμηλή; Σε αντίθετη περίπτωση, μήπως πρέπει να προμηθευτείτε μια βαλβίδα μείωσης πίεσης; Επιπλέον, είναι πολύ σημαντικό να γνωρίζετε από πριν την τοποθεσία του τοιχώματος του φρεατίου. Κάθε τουαλέτα έχει έναν τοίχο που κρύβει πίσω του όλα τα υδραυλικά μπάνιου και είναι πιο παχύς από τους υπόλοιπους.

Υδραυλικά μπάνιου: Tip 2 – Δώστε έμφαση στο πάχος και το υλικό των σωληνώσεων

Επικοινωνήστε με διαπιστευμένα συνεργεία ή εξειδικευμένους υδραυλικούς προκειμένου να μάθετε για τις διαστάσεις και το υλικό κατασκευής των σωληνώσεων. Άλλη διάμετρο έχουν οι σωλήνες για την κύρια αποχέτευση και άλλη εκείνοι των αεραγωγών και των αποστραγγίσεων. Ο σωλήνας αποχέτευσης χυτοσιδήρου είναι προτιμότερος σε αρκετές περιοχές επειδή είναι πιο αθόρυβος από τον πλαστικό. Ωστόσο, ο σωλήνας από χυτοσίδηρο πρέπει να εγκατασταθεί από επαγγελματία. Επιπλέον, στις γραμμές παροχής νερού η συνηθέστερη επιλογή είναι ο άκαμπτος χάλκινος σωλήνας.

Υδραυλικά μπάνιου: Tip 3 – Τοποθετήστε στρατηγικά όλες τις υδραυλικές εγκαταστάσεις

Διευκολύνετε όσο μπορείτε τη διαδικασία εγκατάστασης για τα υδραυλικά μπάνιου με στοχευμένες επιλογές σημείων. Αν γνωρίζετε εκ των προτέρων για παράδειγμα το πού βρίσκεται το φρεάτιο, θα κάνετε τη ζωή σας ευκολότερη. Η εγκατάσταση εξαρτημάτων πάνω ή έστω πλησίον του, θα ελαχιστοποιήσει την ποσότητα των απαιτούμενων σωλήνων/ συνδέσεων. Άλλωστε, όλα εκεί πρέπει να καταλήγουν, είτε εσωτερικά, είτε εξωτερικά.

Υδραυλικά μπάνιου: Tip 4 – Αποφύγετε τους πειραματισμούς και εμπιστευτείτε μόνο αξιόπιστα συνεργεία

Η εγκατάσταση υδραυλικών μπάνιου είναι μια σύνθετη, χρονοβόρα και αρκετά ακριβή διαδικασία. Δεν θα θέλατε για ένα λάθος στο οποίο δεν φέρετε ευθύνη, να χρειαστεί να την ξαναπεράσετε. Επιλέξτε μόνο εξειδικευμένα συνεργεία ή υδραυλικούς, οι οποίοι είναι εγνωσμένης αξιοπιστίας, ακόμα κι αν κοστίσουν κάτι παραπάνω. Αν δεν έχετε κάποιον γνωστό που να μπορεί να σας συστήσει κάποιον φερέγγυο, υπάρχει μια άλλη προσφιλής τακτική: οι αξιολογήσεις και οι κριτικές στο διαδίκτυο.

Υδραυλικά μπάνιου: Tip 4+1 – Επιλέξτε μόνο επώνυμα προϊόντα

Εκτός από τις αξιόπιστες υπηρεσίες, πρέπει να μεριμνήσετε αντίστοιχα και για τα προϊόντα που θα επιλέξετε να τοποθετήσετε στο μπάνιο σας Στραφείτε σε επώνυμους προμηθευτές με υδραυλικά είδη υψηλής αισθητικής, μεγάλη γκάμα επιλογών και value for money προϊόντα. Αν θέλετε λοιπόν το κεφάλι σας ήσυχο όσον αφορά τα υδραυλικά μπάνιου, στραφείτε στην Κυπριώτης. Πλοηγηθείτε στην ιστοσελίδα της  για να ανακαλύψετε τα είδη που θα δέσουν αρμονικά με τον χώρο σας ή επισκεφθείτε μας σε ένα από τα υποκαταστήματά μας για να επικοινωνήσετε με το έμπειρο προσωπικό μας που θα σας λύσει κάθε απορία.

Και μην ξεχνάτε: όλα μας τα κομμάτια είναι 100% ετοιμοπαράδοτα και προσφέρονται σε τιμές που αξίζουν, με ευέλικτες λύσεις πληρωμής και δωρεάν αποστολή σε όλη την Ελλάδα!

Κυπριώτης Showrooms:

Σας άρεσε το νέο μας άρθρο «Υδραυλικά μπάνιου: 4+1 tips για τα καλύτερα αποτελέσματα»;

Βρείτε  περισσότερα χρήσιμα και ενδιαφέροντα κείμενα για τη δημιουργία ή την ανακαίνιση του χώρου σας στο Κυπριώτης Blog.