Είμαστε μια οικογενειακή επιχείρηση με 130 χρόνια πορεία στον χώρο. Πολλά άλλαξαν σε αυτά τα χρόνια. Από τα υδραυλικά είδη περάσαμε στην εμπορία ειδών υγιεινής και από εκεί στην εισαγωγή πλακιδίων. Αυτό που έμεινε σταθερό είναι η υπευθυνότητά μας και η σοβαρότητα μας απέναντι στον πελάτη. Αυτός είναι ο λόγος που αντέχουμε στην κρίση και παραμένουμε σταθεροί και δυνατοί.

Στο δάπεδο του περιπτέρου χρησιμοποιήθηκαν πλακάκια διάστασης 120×120 σε αποτέλεσμα οξειδωμένου μετάλλου. Η εν λόγω σειρά αποτελεί μια πειραματική προσπάθεια αποτύπωσης των αποτελεσμάτων που έχουν τα καιρικά φαινόμενα στο μέταλλο. Η θερμότητα, το φως, οι χαρακιές, τα χτυπήματα και οι λεκέδες αποτυπώνονται στην επιφάνεια του πλακιδίου προσδίδοντάς του ένα καλοδουλεμένο, βιομηχανικό ύφος.

Το ίδιο το πλακάκι ανταποκρίνεται όπως το πραγματικό μέταλλο. Ιριδίζει όταν το βλέπει το φως, έχει το αποτέλεσμα της οξείδωσης από τις έξω πλευρές προς το κέντρο και διατηρεί εξαιρετικές μηχανικές αντοχές.

Στις εξωτερικές επιφάνειες του περιπτέρου τοποθετήθηκε μια πολύ πλούσια σειρά που προσομοιάζει το μέταλλο με πολύ μεγάλο εύρος χρωμάτων και διαστάσεων. Η σειρά διαθέτει πέντε χρωματισμούς, δύο υφές και 12 διαστάσεις. Οι διαστάσεις έχουν τεράστιο εύρος που κυμαίνεται από την 30×60 μέχρι και την 160×320. Τοποθετήθηκαν στο περίπτερο με τέτοιο τρόπο ώστε να εντυπωσιάζουν με τον όγκο τους. Με την ίδια σειρά επενδύθηκε το περίπτερο περιμετρικά.

Στην είσοδο του περιπτέρου τοποθετήθηκε μια σειρά μπαταριών εμπνευσμένη από την φύση. Βότσαλο, μέταλλο και ξύλο έρχονται μαζί για να κατασκευάσουν μια ιδιαίτερη μπαταρία.

«Στη ζωή μας, από τη στιγμή της γέννησής μας, ψάχνουμε πάντα μια ισορροπία όχι μόνο με τον κόσμο γύρω μας, αλλά και με τον εαυτό μας». Μέσα από αυτές τις σκέψεις του καλλιτέχνη Marsle και τον σχεδιασμό του Maurizio Scutellà προέκυψε η σειρά μπαταριών “Equilibrio”.

Στους πιο κεντρικούς χώρους του περιπτέρου τοποθετήθηκε μια σειρά εξ ολοκλήρου κατασκευασμένη από ανοξείδωτο ατσάλι 316. Ένα “κρύο” υλικό που μέσα από τον εμπλουτισμό του με χρώματα PVD “Physical vapor deposition” και με ανάγλυφα σχέδια, βγάζει μια αναπάντεχη ζεστασιά. Αν κάποιος ήθελε με δύο λέξεις να περιγράψει αυτές τις μπαταρίες θα ήταν Υψηλή Διαχρονικότητα, τόσο ως προς την τεχνολογία όσο και ως προς τα υλικά.

Φόντο για αυτή την σειρά αποτέλεσαν σιδερόβεργες βαμμένες χρυσές και μια σειρά πλακιδίων που προσομοιάζει πέτρα σε διάσταση 60×120.

Στον κεντρικό χώρο του περιπτέρου τοποθετήθηκε μια σειρά πλακιδίων πάχους 14mm και διάστασης 25×25. Την διακόσμηση του χώρου συμπλήρωσε ένα secreter από φυσικό ξύλο το οποίο εξυπηρετεί και τις λειτουργίες ενός έπιπλου μπάνιου.

Τα πλακάκια της σειράς λόγω του μεγάλου πάχους τους έχουν ένα πολύ βαθύ αποτέλεσμα. Το décor της σειράς αναδεικνύει ένα τροπικό περιβάλλον δίνοντας έμφαση σε ένα κόσμο ανθοφορίας και αληθινής φύσης. Διαθέτει 16 διαφορετικά γραφικά με υψηλή τεχνολογία εκτύπωσης που τους δίνει μια ανάγλυφη δομή. Το θεματικό αυτών των πλακιδίων είναι εμπνευσμένο απευθείας από την άγρια πανίδα και χλωρίδα: φύλλα, θάμνοι, φτέρες, μικρά πουλιά, φρούτα, τα οποία δημιουργούν ένα πάζλ.

Σε έναν από τους εσωτερικούς τοίχους του περιπτέρου τοποθετήθηκε μια σειρά πλακιδίων σε διάσταση 90×90, εμπνευσμένη από τα μωσαϊκά. Με απόλυτη ισορροπία γεωμετριών και χρωμάτων, κάθε πλακάκι της σειράς αυτής αποτελεί ένα μικρό αριστούργημα που περιέχει κομμάτι της Ιταλικής παράδοσης.

Μπαταρίες που θυμίζουν κάνουλες κήπου τοποθετήθηκαν πάνω σε κορμούς. Οι κάνουλες αυτές μπορούν να έχουν έναν συνηθισμένο αναμεικτικό μηχανισμό ζεστού-κρύου ή και progressive. Διατίθενται με 4 διαφορετικές επιλογές σε πόμολα που μπορούν να διαφοροποιηθούν σε χρωματισμό από τον κορμό της μπαταρίας.

Το μεγαλύτερο έκθεμα βρισκόταν στο βάθος του περιπτέρου. Στον χώρο αυτό χρησιμοποιήθηκαν πλακάκια σε αποτέλεσμα ξύλου, σε συνδυασμό με μια σειρά με ιδιαίτερο μάρμαρο και χρυσές mat μπαταρίες. Μπροστά από αυτά τα υλικά τοποθετήθηκε ένα τραπέζι από το ίδιο το πλακάκι μάρμαρου που τοποθετήθηκε στο βάθος. Το τραπέζι διαχωρίστηκε από το πίσω τμήμα του περιπτέρου με κορμούς δέντρων.

Η σειρά είναι εμπνευσμένη από την αμερικάνικη δρυ, με θερμά και οικεία χρώματα. Οι σανίδες του ξύλου έχουν στρογγυλεμένες άκρες και δίνουν την αίσθηση της πατίνας στην επιφάνεια, τυπικό αποτέλεσμα για το βερνικωμένο ξύλο εμποτισμένο με κερί.

Το πλακάκι μάρμαρο που τοποθετήθηκε δεν θυμίζει κανένα από τα συνηθισμένα μάρμαρα. Αντιθέτως είχε ένα βαθύ μπεζ-καφέ χρώμα με έντονα καφέ νερά. Στην mat απόχρωσή του, τα νερά είναι ανάγλυφα μπερδεύοντας όποιον το αγγίζει με το φυσικό υλικό. Η διάσταση του πλακιδίου που τοποθετήθηκε ήταν 120×260, αλλά διατίθεται και σε μικρότερες διαστάσεις.

Οι χρυσές μπαταρίες σε ηλεκτροστατική βαφή συνδυάστηκαν με τα χρυσά μεταλλικά στοιχεία του περιπτέρου. Η κεφαλή ντους που χρησιμοποιήθηκε είχε μια ιδιαίτερα μεγάλη διάσταση διαμέτρου 40cm.