Φυτά για μπάνιο. Μια «παρουσία» που μπορεί να ανανεώσει σημαντικά τον χώρο, αλλά και εσάς τους ίδιους! Τα φυτά στο μπάνιο, μπορούν να «φιλτράρουν» την ατμόσφαιρα και να αναβαθμίσουν την ποιότητα του αέρα. Επιπλέον, εκτός από την καλαισθησία και το ωραίο θέαμα, προσδίδουν μια πιο φυσική και γήινη χροιά στον χώρο. Αυτή η διαφορετική ενέργεια λοιπόν, επηρεάζει θετικά τη διάθεση και δίνει σημαντική ώθηση στην ψυχική υγεία! Το θέμα είναι όμως ότι λόγω της υψηλής υγρασίας, δεν μπορούν όλα τα φυτά να ευδοκιμήσουν στον χώρο. Επομένως στο ερώτημα ποια είναι τα κατάλληλα φυτά για μπάνιο, οι περισσότερες απαντήσεις αφορούν φυτά με υψηλή αντοχή. Στο παρόν κείμενο, θα βρείτε ποια φυτά για μπάνιο μπορείτε να συνδυάσετε ιδανικά με τον χώρο σας και πώς.

Φυτά για μπάνιο: Πρόταση 1 – Σπαθίφυλλο

Είναι ένα από τα πιο δημοφιλή φυτά για να αναδείξουν ένα σκοτεινό μπάνιο. Το σπαθίφυλλο δεν έχει σχεδόν καμία ανάγκη τις ακτίνες του ηλίου για να μεγαλώσει ενώ είναι πολύ ανθεκτικό στην υγρασία. Συμβάλλει στη βελτίωση της ποιότητας του αέρα, απομακρύνοντας τους ρύπους από το χώρο.

Πρόταση 2 – Χλωρόφυτο

Ανάμεσα στα ιδανικότερα φυτά για μπάνιο, πάντα το χλωρόφυτο έχει μια περίοπτη θέση. Φυτό που αγαπά την υγρασία, χωρίς όμως να έχει ανάγκη από συχνό πότισμα (μια φορά τη βδομάδα αρκεί). Απλώς έχετε κατά νου να αποφύγετε τις εστίες θερμότητας, όπως το καλοριφέρ και το αερόθερμο που μπορεί να το αποξηράνουν.

Πρόταση 3 – Μπαμπού

Το μπαμπού ανήκει στα πιο ολιγαρκή φυτά για μπάνιο καθώς ακόμα και το ελάχιστο φως, τους είναι αρκετό. Ιδιαίτερα δημοφιλές στην ασιατική κουλτούρα και σταθερά αγαπητό στους φίλους του Φενγκ Σούι. Του αρκεί ένα δοχείο με λίγο νερό, αρκεί να το ανανεώνετε συχνά – πυκνά.

Φυτά για μπάνιο: Πρόταση 4 – Δράκαινα

Πρόκειται για ένα φυτό που επιβιώνει τόσο σε σκοτεινά όσο και σε πολύ φωτεινά μέρη. Δεν έχει καμία απαίτηση για συχνό πότισμα ή πολλή φροντίδα, οπότε η προσαρμογή της στο μπάνιο σας θα γίνει εύκολα. Φιλτράρει και αυτή τον αέρα απορροφώντας τις τοξικές ουσίες.

Πρόταση 5 – Πόθος

Ένα αναρριχητικό φυτό, ιδιαίτερα ανθεκτικό σε κάθε συνθήκη φωτισμού και υγρασίας. Ιδανική επιλογή για στενόμακρα μπάνια, καθώς θα μπορέσει εύκολα να σκαρφαλώσει σε όποια γωνιά τον τοποθετήσετε.

Πώς να συνδυάσετε τα φυτά για μπάνιο

Έχοντας λοιπόν καταλήξει στα φυτά για μπάνιο που θα επιλέξετε, πάμε να δούμε πώς μπορείτε να πετύχετε το ιδανικό αισθητικό αποτέλεσμα. Η πιο εύκολη και προφανής λύση, είναι να επιλέξετε όμορφα και εντυπωσιακά κεραμικά κασπώ για να τα πλαισιώσετε. Μπορείτε να κάνετε μικρούς πειραματισμούς για να δείτε τι ταιριάζει συνολικά και αναδεικνύει καλύτερα τον χώρο. Δοκιμάστε να κάνετε αντιθέσεις, όπως για παράδειγμα λευκά κασπώ για μαύρο πλακάκι και ανάποδα. Ή στραφείτε στις πολύ έντονες αποχρώσεις ώστε να μαγνητίζουν αμέσως τα βλέμματα, όπως το πορτοκαλί και το φούξια.

Αν θέλετε να δώσετε «βάθος» και να κάνετε τα φυτά να δείχνουν περισσότερα, μη φοβάστε το παιχνίδι με τους καθρέφτες. Τοποθετήστε απέναντι ή και πίσω από τα φυτά, έναν καλαίσθητο καθρέπτη και απολαύστε την οφθαλμαπάτη που δημιουργήσατε! Ιδανικός για μια τέτοιου είδους αποστολή, είναι ένας καθρέπτης με πολυγωνικό περίγραμμα ή με οβάλ σχήμα.

Για να ενισχύσετε τη γήινη απόχρωση που έχουν τα φυτά για μπάνιο, επιλέξτε ξύλινα έπιπλα για να «ντύσετε» τον χώρο. Μια ξύλινη συρταριέρα ή ένα ξύλινο ντουλάπι μπορούν να κάνουν τη διαφορά και με το παραπάνω!

Αναμφίβολα, τα φυτά για μπάνιο, προσδίδουν μια ρουστίκ αύρα που μπορείτε εύκολα να υποστηρίξετε.  Προσθέστε στο μπάνιο σας μικρές παραδοσιακές πινελιές όπως τσιμεντένια αξεσουάρ ή ξύλινες λαβές και δεν θα πιστεύετε στα μάτια σας!

Κυπριτώτης: Τα πάντα για το μπάνιο!

Εξερευνήστε την ιστοσελίδα μας για να ανακαλύψετε όλα όσα θα μπορούσαν να δέσουν αρμονικά με τα φυτά για μπάνιο που επιλέξατε ή επισκεφθείτε μας σε ένα από τα υποκαταστήματά μας για να επικοινωνήσετε με το έμπειρο προσωπικό μας που θα σας λύσει κάθε απορία.

Και μην ξεχνάτε: όλα μας τα κομμάτια είναι 100% ετοιμοπαράδοτα και προσφέρονται σε τιμές που αξίζουν, με ευέλικτες λύσεις πληρωμής και δωρεάν αποστολή σε όλη την Ελλάδα!

Κυπριώτης Showrooms:

Σας άρεσε το νέο μας άρθρο «Φυτά για μπάνιο: 4+1 προτάσεις και πώς να τις συνδυάσετε!»;

Βρείτε  περισσότερα χρήσιμα και ενδιαφέροντα κείμενα για τη δημιουργία ή την ανακαίνιση του χώρου σας στο Κυπριώτης Blog.