Ενδοδαπέδια θέρμανση, η ιδανική επιλογή για ευχάριστη θερμική άνεση και υψηλή ενεργειακή απόδοση. Μόνο τυχαίο δεν είναι το γεγονός ότι προτιμάται ως λύση σε όλο και περισσότερες νέες κατοικίες, γραφεία και εγκαταστάσεις όσο και σε αυτές που τελούν υπό ανακαίνιση. Ποια είναι όμως όλα εκείνα τα πλεονεκτήματά της για τα οποία αξίζει να την προτιμήσετε; Ανακαλύψτε περισσότερα μέσα από το κείμενο που ετοιμάσαμε για σας.

Αυτά είναι τα top πλεονεκτήματα που προσφέρει η ενδοδαπέδια θέρμανση:

1. Καλύτερη απόδοση – ομοιομορφία στη θέρμανση

Κάθε σύστημα ενδοδαπέδιας θέρμανσης έχει κοινή διάταξη με τα συμβατικά (π.χ. καυστήρα, λέβητα) με μία βασική διαφορά: ο τελικός αποδέκτης του ζεστού νερού είναι το ίδιο το δάπεδο. Αφού αυτό θερμομονωθεί σωστά από κάτω, ένα σύστημα σωλήνων μεταφέρει το ζεστό νερό σε όλη την επιφάνεια. Οι σωλήνες, κατανέμουν τη θερμότητα εκεί ακριβώς που χρειάζεται χωρίς απώλειες (π.χ. εξωτερικοί τοίχοι & υπόγεια) αποδίδοντας με ελάχιστη αδράνεια. Έτσι, ως αποτέλεσμα, επιτυγχάνεται μια ομοιόμορφη θέρμανση του αέρα από κάτω προς τα πάνω, με το πάτωμα να ακτινοβολεί θερμότητα στον αέρα. Με τα περισσότερα συμβατικά θερμαντικά σώματα, η θερμότητα συγκεντρώνεται γύρω τους και δεν διαχέεται προοδευτικά.

2. Δυνατότητα ψύξης

Τα σύγχρονα συστήματα δαπέδου συνδυάζουν θέρμανση και ψύξη. Έτσι, κατά την διάρκεια του χειμώνα εξασφαλίζουν τέλεια ζέστη, ενώ κατά την διάρκεια του καλοκαιριού μπορούν να χρησιμοποιηθούν και για ψύξη. Μεγάλο πλεονέκτημα της ψύξης τους είναι ότι δεν παράγει ρεύματα αέρα όπως τα κλιματιστικά, τα οποία σε πολλές περιπτώσεις προκαλούν δυσφορία, ψύξεις ή ακόμα και αλλεργικές ρινίτιδες.

3. Εξοικονόμηση χρημάτων

Αν και το αρχικό κόστος εγκατάστασης ενδοδαπέδιας θέρμανσης είναι αρκετά υψηλότερο από αυτό των συμβατικών συστημάτων, η απόσβεση δεν αργεί. Είναι ενεργειακά πιο αποδοτικά Το κόστος λειτουργίας που προσφέρει είναι αρκετά χαμηλότερο σε σχέση με το ρεύμα ή το καλοριφέρ. Μάλιστα, όσες περισσότερες ώρες λειτουργεί το σύστημα ημερησίως, τόσο γρηγορότερα θα έρθει η απόσβεση της επένδυσής σας.

4. Εξοικονόμηση χώρου

Τα παλιότερα θερμαντικά σώματα δεν διακρίνονται για την αισθητική τους, ούτε καταλαμβάνουν λίγο χώρο. Αν λοιπόν βρίσκεστε σε διαδικασία ανακαίνισης, μπορείτε να σκεφτείτε είτε την αντικατάσταση των παλιών με νέων από τον Κυπριώτη, είτε τη λύση της ενδοδαπέδιας θέρμανσης που θα σας απελευθερώσει το μέγιστο δυνατό χώρο.

+1. Η ενδοδαπέδια θέρμανση συνδυάζεται ιδανικά με γρανιτοπλακάκια!

Τα γρανιτοπλακάκια αποτελούν καλό αγωγό θερμότητας, γι’ αυτό και μπορούν να συνδυαστούν με ενδοδαπέδια θέρμανση. Σε κάθε περίπτωση, η τοποθέτησή τους είναι σημαντικό να προσαρμοστεί στις ανάγκες αυτού του τύπου θέρμανσης με χρήση μεγαλύτερων αρμών από τους συνηθισμένους, έτσι ώστε να αντέχουν τις συστολές – διαστολές. Επιπλέον, πρέπει να χρησιμοποιηθεί ελαστική κόλλα για να επιτρέπει διαφορετική συστολή στο πλακάκι απ’ ότι το υπόστρωμα.

Επιλέγοντας τα ιδανικά πλακάκια για ενδοδαπέδια θέρμανση

Αναζητάτε νέα πλακάκια για το χώρο σας που θα τοποθετηθούν πάνω από το σύστημα ενδοδαπέδιας θέρμανσης και ψύξης; Ανακαλύψτε τα μέσα από τη νέα συλλογή του Κυπριώτη που περιλαμβάνει μοναδικές προτάσεις σε διαφορετικά στιλ, χρώματα και μεγέθη. Βρείτε αυτό που ταιριάζει στις ανάγκες σας μέσα από το www.kypriotis.gr ή επισκεφθείτε μας στο κοντινότερό σας showroom μας για να τα απολαύσετε από κοντά. Και μην ξεχνάτε: όλα μας τα κομμάτια είναι 100% ετοιμοπαράδοτα και προσφέρονται σε τιμές που αξίζουν, με ευέλικτες λύσεις πληρωμής και δωρεάν αποστολή σε όλη την Ελλάδα!

Κυπριώτης Showrooms:

Σου άρεσε το νέο μας άρθρο «Ενδοδαπέδια θέρμανση & τα πλεονεκτήματά της»;

Διαβάστε περισσότερα χρήσιμα και ενδιαφέροντα κείμενα για την δημιουργία ή την ανακαίνιση του χώρου σας στο Κυπριώτης Blog.