Στην Κίνα, το 1960, στους πρόποδες της οροσειράς Karst βρισκόταν ένα εργοστάσιο ζάχαρης. Το εργοστάσιο αυτό αποτελούνταν από κτίρια. Βασικό κορμό αποτελούσε εκείνο που γινόταν η φόρτωση ζαχαροκάλαμου σε σκάφη.

Σήμερα, όμως, το εργοστάσιο μεταμορφώθηκε σε χλιδάτο ξενοδοχείο και εκεί που βρίσκονταν τεχνίτες-ζαχαροπλάστες, τώρα περπατούν οι επισκέπτες του πολυτελούς θέρετρου, το οποίο ονομάζεται «Alila Yangshuo Hotel».

Το εργοστάσιο ζάχαρης μεταμόρφωσε η ομάδα του studio Vector Architects και το μετέτρεψε σε πολυτελές και φιλόξενο θέρετρο, συνδυάζοντας την industrial όψη του με τη μοντέρνα αισθητική. Στο ξενοδοχείο ενώθηκαν το παλιό και το νέο και δημιουργήθηκε μια εντυπωσιακή κατασκευή.

Alila είναι η κατάλληλη λέξη για το συγκεκριμένο ξενοδοχείο καθώς σημαίνει «έκπληξη» στα σανσκριτικά και περιγράφει ιδανικά τον αναζωογονητικό του χαρακτήρα. Τα κτίρια περιβάλλονται από πισίνες που αντανακλούν το φως, έτσι δημιουργείται στον επισκέπτη η αίσθηση πως βρίσκεται ανάμεσα σε λίμνες. Ο επισκέπτης αφήνει πίσω του ό,τι τον απασχολεί καθώς οι καταπράσινοι χώροι, οι περίπατοι και η ποδηλατάδα προσφέρουν χαλάρωση.

Όλοι οι επισκέπτες μπορούν να βρουν αυτό που τους ταιριάζει. Μπορούν είτε να απολαύσουν τις γεύσεις της τοπικής κουζίνας, είτε να αγγίξουν την ευημερία μέσω αρχαίων θεραπευτικών τεχνών ή να γνωρίσουν την περιπέτεια.

Facebookgoogle_plusmailFacebookgoogle_plusmail
Categories: Ξενοδοχεια

Comments are closed.